Postup přípravy
Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala.
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřových jater
- 1 větší cibule
- olej
- 1 šlehačka
- 2 dl červeného vína
- 30 g másla
- provensálské koření
- sůl
- 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře
- pár kousků tymiánových větviček na ozdobu
Postup:
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Játra odblaníme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na cibuli. Podlijeme vínem, přidáme koření a vydusíme. Potom zalijeme šlehačkou, vložíme máslo a rozmixujeme ponorným mixérem. Paštiku naplníme do malých mističek a polijeme ještě troškou rozehřátého másla, aby nezčernala nebo zavaříme do skleniček. Skleničky vyvaříme ve vroucí vodě, naplníme asi 1,5 cm pod okraj, zavíčkujeme a ještě asi 15 minut sterilujeme.