• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem
0 0
Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala.

    Co budeme potřebovat:

    • 600 g vepřových jater
    • 1 větší cibule
    • olej
    • 1 šlehačka
    • 2 dl červeného vína
    • 30 g másla
    • provensálské koření
    • sůl
    • 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře
    • pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

    Postup:

    Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Játra odblaníme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na cibuli. Podlijeme vínem, přidáme koření a vydusíme. Potom zalijeme šlehačkou, vložíme máslo a rozmixujeme ponorným mixérem. Paštiku naplníme do malých mističek a polijeme ještě troškou rozehřátého másla, aby nezčernala nebo zavaříme do skleniček. Skleničky vyvaříme ve vroucí vodě, naplníme asi 1,5 cm pod okraj, zavíčkujeme a ještě asi 15 minut sterilujeme.

    paštika-čv

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Těstoviny s rajčaty a slaninou
    další
    Krkonošské kyselo
    předchozí
    Těstoviny s rajčaty a slaninou
    další
    Krkonošské kyselo

    Přidejte svůj komentář