Ingredience
- 1 ks menší patizon
- 3 stroužky česnek
- 3 ks rajčata
- 1 plechovka fazole v tomatě
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 šálek mražená kukuřice
- 1 šálek mražený hrášek
- 1 lžička římský kmín
- čerstvě mletý pepř
- dle chuti chilli koření
- sůl
- olej
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Patizon omyjeme, nakrájíme na tenké plátky (cca půl cm), oloupeme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a minutu na něm orestujeme mrkev. Přisypeme cibuli s česnekem a necháme je zesklovatět. Přisypeme patizon a koření a pár minut ještě restujeme. Přidáme kukuřici s hráškem, rajčata a dalších cca 5 minut zahříváme. |
3 Hotovo | Směs ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Na talířích posypeme nasekanou petrželkou. |