Postup přípravy
Letos se nám sice neurodila červená řepa obřích rozměrů, ale i tak na záhonku nějaká je a nezbývá, než si na ní pochutnat.
- počet kousků červené řepy dle chuti strávníků 🙂
- 1 uzený tempeh
- 1 hrnek jasmínové rýže
- hřebíček, sůl, pepř
- olivový olej
- sojová omáčka Kikkoman (přelitá do rozprašovače)
- máslo
Řepu očistíme, omyjeme a zakrojíme do kříže. Vyskládáme na alobal, do mezery uprostřed nakrojení zatlačíme po jednom hřebíčku, polijeme olejem, osolíme, opepříme a zabalíme. Alobalový balíček s řepou dáme do trouby rozpálené na 180 st. C na cca 35 minut (je-li hotovo, poznáme píchnutím nože nebo vidličky).
Rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou, pak zalijeme jeden a půl násobkem čisté vody, osolíme a uvaříme na rozptylovači plamene doměkka a vyvaření vody. Trvá to cca 10 minut.
Tempeh rozkrájíme na plátky, které vyskládáme na pánvičku vytřenou olejem a z obou stran opečeme. Poté poprášíme sojovkou.
Na uvařenou rýži na talíři položíme lžičku másla.