0 0
Pečená červená řepa s uzeným tempehem a rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pečená červená řepa s uzeným tempehem a rýží

    Postup přípravy

    Sdílet

    Letos se nám sice neurodila červená řepa obřích rozměrů, ale i tak na záhonku nějaká je a nezbývá, než si na ní pochutnat.

    • počet kousků červené řepy dle chuti strávníků 🙂
    • 1 uzený tempeh
    • 1 hrnek jasmínové rýže
    • hřebíček, sůl, pepř
    • olivový olej
    • sojová omáčka Kikkoman (přelitá do rozprašovače)
    • máslo

    Řepu očistíme, omyjeme a zakrojíme do kříže. Vyskládáme na alobal, do mezery uprostřed nakrojení zatlačíme po jednom hřebíčku, polijeme olejem, osolíme, opepříme a zabalíme. Alobalový balíček s řepou dáme do trouby rozpálené na 180 st. C na cca 35 minut (je-li hotovo, poznáme píchnutím nože nebo vidličky).

    Rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou, pak zalijeme jeden a půl násobkem čisté vody, osolíme a uvaříme na rozptylovači plamene doměkka a vyvaření vody. Trvá to cca 10 minut.

    Tempeh rozkrájíme na plátky, které vyskládáme na pánvičku vytřenou olejem a z obou stran opečeme. Poté poprášíme sojovkou.

    Na uvařenou rýži na talíři položíme lžičku másla.

    cerv.repa

    tempeh-bal

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zapečené smetanové brambory se zeleninou
    další
    Lívance s ovesnými vločkami
    předchozí
    Zapečené smetanové brambory se zeleninou
    další
    Lívance s ovesnými vločkami

    Přidejte svůj komentář