Ingredience
- 400 g dýně Hokaidó
- 120 g čočka Beluga
- hrst rukola
- olivový olej
- sojová omáčka
- sůl
Na posypání
- 1 ks cibulemalá
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čočku propláchneme, doplníme dvojnásobkem studené vody, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Bude to trvat približně půl hodinu. Dýni i se slupkou rozkrájíme na kostky a nasypeme do zapékací misky, do které jsme nalili trošku oleje a sójové omáčky. Kousky v této směsi obalíme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 minut. |
2 Hotovo | Cibulku nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme do jemné zlatavé barvy na troše oleje. Orestovanou cibulkou pak posypeme čočku na talíři. |
3 Hotovo | Asi dvě minuty před dovařením čočky jí osolíme. Potom vodu slijeme. Čočku rozdělíme na talíře, kolem poskládáme upečenou dýni a pokapeme olejem se sojovkou ze dna pekáčku. Ozdobíme opláchnutou a osušenou rukolou. |
4 Hotovo | Tip: |