Ingredience
- 400 g kachní prsa
- kmín
- sůl
- máslo
Cuketové zelí
- 500 g cuketa
- 1 ks cibule
- 1 dl bílé víno
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sůl
- 1 lžička kmín
- olej
Karlovarský knedlík
Postup přípravy
K tomuto jídlu se vám bude hodit recept na karlovarský knedlík. Rozklikněte si inspiraci.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cukr, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme cuketu, zalijeme vínem, osolíme, okmínujeme, zakápneme octem a dusíme. Chuť případně doladíme cukrem, solí, octem. |
2 Hotovo | Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Potřeme olejem, osolíme a okmínujeme. Dlaní vetřeme do masa a kůže. Nahřejeme troubu na 170 st. C. |
3 Hotovo | Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev, zapálíme pod ní plotýnku a zprudka opečeme. Maso pustí tuk, který odebíráme lžící do skleničky. Opékáme tak dlouho, dokud není kůže zlatavá, může to trvat cca 8-10 minut. Potom maso obrátíme a opékáme z druhé strany dozlatova, přibližně 6 minut. Mezitím už se nám nahřála trouba, tak trochu tuku přelijeme do pekáčku a vložíme do něj opečená prsa. Pečeme ještě 10 minut. Kdo má rád maso víc růžové, všechny kroky zkrátí o 1-2 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky. |