0 0
Pečená kachní prsa s cuketovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kachní prsa
kmín
sůl
máslo
Cuketové zelí
500 g cuketa
1 ks cibule
1 dl bílé víno
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 lžička kmín
olej
Karlovarský knedlík

Pečená kachní prsa s cuketovým zelím

Trendy:
  • Masožrout

Cuketa je bezvadná zelenina, která se dá upravit na mnoho způsobů. Obsahuje 90% vody
a dost vlákniny, takže dělá dobře našemu trávení.

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Náročné

Ingredience

  • Cuketové zelí

  • Karlovarský knedlík

Postup přípravy

Sdílet

K tomuto jídlu se vám bude hodit recept na karlovarský knedlík. Rozklikněte si inspiraci.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cukr, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme cuketu, zalijeme vínem, osolíme, okmínujeme, zakápneme octem a dusíme. Chuť případně doladíme cukrem, solí, octem.

2
Hotovo

Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Potřeme olejem, osolíme a okmínujeme. Dlaní vetřeme do masa a kůže. Nahřejeme troubu na 170 st. C.

3
Hotovo

Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev, zapálíme pod ní plotýnku a zprudka opečeme. Maso pustí tuk, který odebíráme lžící do skleničky. Opékáme tak dlouho, dokud není kůže zlatavá, může to trvat cca 8-10 minut. Potom maso obrátíme a opékáme z druhé strany dozlatova, přibližně 6 minut. Mezitím už se nám nahřála trouba, tak trochu tuku přelijeme do pekáčku a vložíme do něj opečená prsa. Pečeme ještě 10 minut. Kdo má rád maso víc růžové, všechny kroky zkrátí o 1-2 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rukolové lívanečky
další
Rybízovo-malinové raw bonbóny
předchozí
Rukolové lívanečky
další
Rybízovo-malinové raw bonbóny

Přidejte svůj komentář