Ingredience
Maso
- 5 silnějších plátků libového masa vepřová krkovice
Marináda
- 1 dl olej
- 1 ks chilli paprička
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička med
- čerstvě mletý pepř
- několik lístků šalvěj
A ještě
- 3 větší cibule
- 3 stroužky česnek
- sůl
- olej
Máslové brambory
- 8 ks brambory
- 60 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plátky krkovice naklepeme z obou stran paličkou. V uzavíratelné krabičce smícháme olej, med, citrónovou šťávu, posekanou chilli papričku, pepř a pokrájenou šalvěj. Plátky namočíme ze všech stran v marinádě, zavíčkujeme a necháme odpočinout, nejlépe přes noc. |
2 Hotovo | Ccibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Plátky masa vytáhneme z marinády a osolíme. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a plátky z obou stran rychle opečeme. Navrstvíme je na stranu kastrolu a na volné ploše orestujeme cibuli s česnekem. Plátky zpět rozložíme na orestovanou cibuli, zalijeme zbytkem marinády rozředěné cca 1 dl teplé vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Necháme je tam péct 40 minut. |
3 Hotovo | Občas do trouby nakoukneme, jestli se nám voda nevypařila. Po 40 minutách sundáme pokličku, plátky otočíme a odkryté dopečeme ještě 20 minut. To už by měla být šťáva tak akorát zredukovaná a maso měkké. |
4 Hotovo | V mezičase si uvaříme oloupané, osolené brambory. Z hotových slijeme vodu, vložíme máslo a nahrubo je rozšťoucháme. |