0 0
Pečená kuřecí stehna se zelím a bramborovými knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Kuře
4 kuřecí stehna
40 g máslo
3 stroužky česnek
2 stonky šalvěj
1 velká cibule
olej
kmín
sůl
Zelí
400 g sterilované zelí váha bez nálevu
1 cibule
sůl
olej
Knedlíky
500 g oloupané vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžíce olej
1 lžička ocet
sůl

Pečená kuřecí stehna se zelím a bramborovými knedlíky

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Kuřecí maso je plné bílkovin
a je dobře stravitelné. A pokud se vám podaří sehnat maso
z bio chovu má navíc výbornou chuť.

  • 105 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Kuře

  • Zelí

  • Knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme ubrouskem. Osolíme a sůl vetřeme do kůže i masa kolem. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky a na troše oleje zpěníme v pekáčku. Na cibuli vložíme kuřecí stehna, šalvěj, pokmínujeme a podlijeme půl deckou vody. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme přibližně hodinu. Během pečení raději jednou zkontrolujeme, jestli se nevypařila všechna tekutina.

2
Hotovo

Z pekáčku odstraníme zakrytí a stehna polijeme pomocí lžíce vypečenou šťávou. Pokud nám to sporák umožňuje, přepneme na gril a pekáček posuneme blíž nahoru. Dopečeme dozlatova cca 25-30 minut. V případě, že se šťáva vypařila, dolijeme trošku horké vody a lžící oškrábeme napečeniny kolem. Před dokončením do šťávy přidáme máslo a necháme rozpustit. Máslovou šťávou ještě polijeme stehna a necháme ještě trochu zezlátnout.

3
Hotovo

Uvaříme si brambory a necháme zchladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s krupicí, moukou, olejem, octem, solí a vejcem. Zpracujeme v středně tuhé těsto a utvoříme váleček o průměru cca 6 cm. Rozkrojíme na 2 nebo 3 menší válečky a vložíme do vroucí osolené vody. Po minutě nadzvedneme vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme celkem 25 minut. Uvařené necháme 2 minuty vydýchat a nakrájíme bílou nití na plátky.

4
Hotovo

V jiném kastrolu zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme zcezené zelí. Decku nálevu si schováme na podlití. Zelí chvilku restujeme a poté podlijeme uschovaným nálevem. Necháme vydusit a doladíme dle chuti solí, cukrem nebo octem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem
další
Mangová zmrzlina
předchozí
Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem
další
Mangová zmrzlina

Přidejte svůj komentář