0 0
Pečená sladká dýně Hokaidó s pekanovými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pečená sladká dýně Hokaidó s pekanovými ořechy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Skořice je vlastně kůra skořicovníku. Nejkvalitnější je cejlonská. V antickém Řecku se původně skořice používala k hojení ran, ale byla velmi drahá a prostému lidu téměř nedostupná.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na cca 1,5 cm silné proužky v množství dle přání. Plátky potřeme olivovým olejem a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme javorovým sirupem, posypeme skořicí a obložíme pekanovými ořechy a kousky rozmarýny.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme do změknutí, cca 15 - 20 minut.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňové halušky se šalvějí
další
Banánové smoothie s červeným vínem
předchozí
Dýňové halušky se šalvějí
další
Banánové smoothie s červeným vínem

Přidejte svůj komentář