Ingredience
- 500 g dýně Hokaidó
- 250 g cuketa
- 150 g červená řepa
- 100 g celer
- 100 g pastiňák
- 100 g mrkev
- 4 lžíce sojová omáčka
- 3 ks rajčata
- 2 větvičky rozmarýn
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 dl olivový olej
- sůl
- mletý pepřčerstvě nahrubo mletý
Na ozdobení
- 60 g smažená cibulka
- 3 ks vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zeleninu omyjeme, mrkev, celer, pastiňák, cibuli, česnek a řepu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na nudličky a ostatní na kousky. Hokaidó, rajčata a cuketu nakrájíme i se slupkou na kostičky. |
2 Hotovo | Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme na něj všechnu pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme sojovkou a vmícháme odrhnutý rozmarýn a promícháme, aby se vše obalilo olejem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 25 minut. Potom alobal odstraníme, směs promícháme a pečeme dalších cca 20 minut. |
3 Hotovo | Ve větším kastrolu přivedeme k pozvolnému varu osolenou vodu, lžící v ní vytvoříme vír a opatrně do ní vyklopíme vejce. Vaříme 3 minuty, postup opakujeme u každého vejce zvlášť. |
4 Hotovo | Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme ztracené vejce a posypeme smaženou cibulkou. |