0 0
Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g uzený losos
6 ks brambory
Krém Tzatziky
250 g ricotta
2 lžíce zakysaná smetana
2 lžičky koření Tzatziky
1 lžíce posekaný čerstvý kopr
citrónová šťáva
sůl

Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Královský pár Marie Antoinetta a Ludvík XVI. se zdobili bramborovými květy. Záhadou ovšem zůstává jestli tušili, že kromě hlíz jsou všechny části rostliny jedovaté :P

  • 75 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Krém Tzatziky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca hodinu.

2
Hotovo

V misce smícháme ricottu se zakysankou, posekaným koprem, kořením a dle chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Hotové brambory překrojíme napůl, lehce vydlabeme lžičkou, do důlku navrstvíme krém a ozdobíme kouskem lososa a kopru.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbový štrůdl
další
Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi
předchozí
Houbový štrůdl
další
Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi

Přidejte svůj komentář