Ingredience
- 1 ks baby kuřátko
- 50 g pancetta
- 30 g máslo
- 10 ks růžičková kapusta
- 1 malá mrkev
- 1 malá cibule
- 1 větvička rozmarýna
- sůl, pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřátko omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme posekanou rozmarýnou. Cibuli a polovinu pancetty nakrájíme na kousky a vložíme do malého pekáčku. Na cibuli položíme kuřátko, polijeme polovinou rozpuštěného másla, podlijeme půl deci vody a přiklopíme pokličkou nebo alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme 20 minut. |
2 Hotovo | Pak pokličku odstraníme a pečeme dalších asi 15 minut dozlatova, poté kuře otočíme a upečeme dozlatova i z druhé strany. Občas polijeme výpekem. Upečené kuřátko rozpůlíme. |
3 Hotovo | Kapustičky omyjeme, odstraníme vrchní lístky a ostrým špičatým nožíkem vykrojíme stonek "do hloubky". Tím se nám částečně uvolní jednotlivé lístečky, a tak růžičky rozebereme. Lístečky pak zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme minutu stát. Zcedíme a propláchneme studenou vodou, aby si lístečky uchovaly svěží zelenou barvu. |
4 Hotovo | Na pánvičku nalijeme lžičku oleje a rozehřejeme. Přihodíme nadrobno nakrájený zbytek pancetty, a také mrkvičku nakrájenou na velmi malé kostičky. Chvilku restujeme a přihodíme okapané lístky. Přidáme také zbytek másla a jen chvíli ještě zahříváme a přitom nadhazujeme na pánvi. Dle chuti dosolíme a opepříme. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |