Ingredience
- libový bůček bez kosti
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme kůži na malé kostičky. Potom maso osolíme z obou stran a sůl vetřeme do masa. Shora ještě okmínujeme. Vložíme do pekáčku s cibulí rozkrojenou na půlky. Pokud vlastníme kombinovanou parní troubu, na půl hodiny dáme maso péct na program pečení v páře při 99 st. C. Pokud máte troubu bez páry, přilijte asi půl deci vody, přikryjte pekáček pokličkou a vložte do trouby vyhřáté na 150 st. C na půl hodiny. |
2 Hotovo | Po zapečení přepneme na pravý horký vzduch a pečeme 120 minut při 150 st. C. V obyčejné troubě sundáme pokličku a pečeme bez pokličky stále při 150 st. C. Maso bude pouštět tuk, kterým maso několikrát během pečení polijeme. Pokud by to bylo potřeba, do pekáčku přilijeme trochu horké vody. |
3 Hotovo | Po dvou hodinách přidáme do pekáčku oloupané a překrojené stroužky česneku, maso opět polijeme výpekem a zvýšíme teplotu na 190 st. C. Maso pečeme ještě půl hodiny, aby se kůrčička vykřupala. |