Ingredience
Bageta
- 400 g polohrubá moukamůže být i napůl s celozrnnou
- 250 ml mléko
- 1 lžička med
- 3/4 lžičky sůl
- 1/2 lžičky cukr krupice
- 1/3 kostky droždí
Pečený česnek
- 8 velkých hlaviček česnek
- 1 lžíce med
- 1 lžíce olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Salát
- 8 ks sušená rajčata
- 6 ks rajčata
- 2 ks jarní cibulka
- balzamico
- hladkolistá petrželka
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme chvilku stát. Smícháme mouku se solí, přilijeme vzešlý kvásek a přidáme i med a zpracujeme těsto. Přibližně 45 minut necháme kynout. Následně rozdělíme na 4 části a ty vyválíme na 4 válečky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut dokynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut. |
2 Hotovo | Česneky očistíme a odrojíme jim stonkové části tak, abychom zakrojili vrchní dílky všech stroužků. V mističce smícháme olej s medem, solí a pepřem a tuto směs navrstvíme na paličky česneku. Každý zvlášť zabalíme do alobalu. Pečeme při 180 st. C cca 30 minut. Pak alobal zvrchu odkryjeme a dopečeme dozlatova. |
3 Hotovo | Rajčata čerstvá i sušená nakrájíme na kousky. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, přidáme trochu oleje ze sušených rajčat a balzamico. Osolíme a promícháme. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |