Ingredience
Na dortovou formu o průměru 26 cm budeme potřebovat:
- 1000 g měkký tvaroh
- 200 g máslo
- 160 g moučkový cukr
- 100 g hladká mouka
- 6 vejce
- 2 lžičky strouhaná bio citrónová kůra
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Pak si opatrně oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu zašleháváme na drobné kousky rozkrájené, změklé, máslo. Vyšleháme do pěny. Pak přidáme citrónovou kůru, tvaroh a mírně vyšleháme. Až do této doby nám může kuchyňský robot ulehčit práci. |
2 Hotovo | Od této doby pracujeme už jen s vařečkou nebo stěrkou. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který také zlehka vmícháme do připraveného těsta. |
3 Hotovo | Dortovou formu vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto přemístíme do připravené formy a stěrkou uhladíme povrch. |
4 Hotovo | Troubu předehřejeme na 180 st. C a dort v ní 20 minut pečeme. Pak stáhneme teplotu na 160 st. C a dopečeme ještě 30 minut. Troubu na pár vteřin otevřeme, aby uniklo trošku tepla a zase zavřeme. Koláč v ní necháme ještě 20 minut stát. Potom zcela vychladíme a krájíme až úplně studený. |
5 Hotovo | Tip:Recept na tento úžasný cheesecake máme od babičky jednoho člena našeho "snědeného" týmu. Museli jsme si ho trošku upravit, protože babička žije v Německu a používá na přípravu místo tvarohu "Schichtkäse". |