1 0
Pečený zázvorový čaj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g zázvor
70 g třtinový cukr
4 dl voda
3 ks jablka
3 ks hrušky
2 lžíce rum
2 ks badyán
1 ks celá skořice
1 ks pomeranč
1 ks citrón
z 1/2 ks kůra z bio citrónu
hrst brusinky
hrst rozinky

Pečený zázvorový čaj

Trendy:
  • Zdravé recepty

Oddenek zázvoru se tisíce let používá jako koření, ale také jako zázračný všelék.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka, hrušky a zázvor omyjeme a oloupeme. Vše nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do mísy. Přidáme rozinky a brusinky, koření, jemně nakrájenou citrónovou kůru, cukr, rum a vodu. Citrón a pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Ze vzniklých měsíčků odstraníme co nejvíc bílé "košilky" a natrháme je na kousíčky. Také je přidáme do mísy. Vše důkladně promícháme a nalijeme do vyššího pekáčku.

2
Hotovo

Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme cca 40 minut. Potom horkou směs i s vodou rozdělíme do vypařených horkých sklenic a zavíčkujeme. Uchováváme v chladu.

3
Hotovo

Smícháním několika lžic pečené směsi s horkou vodou získáme výborný zahřívací čaj.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová polévka z červené čočky
další
Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem
předchozí
Krémová polévka z červené čočky
další
Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem

Přidejte svůj komentář