0 0
Perník s čokoládovou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml podmáslí
150 g hladká mouka
150 g špaldová mouka celozrnná hladká
150 g výrazná marmeláda
130 g cukr krupice
100 ml olej
25 g kakao
2 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička jedlá soda
špetka sůl
na vymazání máslo a hrubá mouka
A ještě
100 g hořká čokoláda
100 g výrazná marmeláda
2 lžíce rum
1 lžička kokosový olej nebo máslo

Perník s čokoládovou polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Perníkářství kdysi bývalo specializované řemeslo.

  • 30 min
  • Porcí: 30
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 35 x 30 cm

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience a ve druhé všechny tekuté. Do sypké směsi přilijeme tekutou a jen stěrkou rychle promísíme, abychom utvořili hmotu bez hrudek. Pekáček vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a rozprostřeme po celé ploše.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 20 minut. Je-li perník upečený zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed perníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. Moučník necháme chvíli odpočinout. Rum smícháme s marmeládou a pokud bude směs hustá, chvíli zahřejeme. Nalijeme na perník a rozetřeme po celé ploše. Necháme zcela vystydnout.

3
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a vylijeme na perník. Rozetřeme po celé ploše. Necháme ztuhnout (pro zrychlení klidně v lednici).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smetanové špagety se žampióny a masovými koulemi
další
Kari s tofu
předchozí
Smetanové špagety se žampióny a masovými koulemi
další
Kari s tofu

Přidejte svůj komentář