Ingredience
- 250 ml podmáslí
- 150 g hladká mouka
- 150 g špaldová mouka celozrnná hladká
- 150 g výrazná marmeláda
- 130 g cukr krupice
- 100 ml olej
- 25 g kakao
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička jedlá soda
- špetka sůl
- na vymazání máslo a hrubá mouka
A ještě
- 100 g hořká čokoláda
- 100 g výrazná marmeláda
- 2 lžíce rum
- 1 lžička kokosový olejnebo máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience a ve druhé všechny tekuté. Do sypké směsi přilijeme tekutou a jen stěrkou rychle promísíme, abychom utvořili hmotu bez hrudek. Pekáček vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a rozprostřeme po celé ploše. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 20 minut. Je-li perník upečený zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed perníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. Moučník necháme chvíli odpočinout. Rum smícháme s marmeládou a pokud bude směs hustá, chvíli zahřejeme. Nalijeme na perník a rozetřeme po celé ploše. Necháme zcela vystydnout. |
3 Hotovo | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a vylijeme na perník. Rozetřeme po celé ploše. Necháme ztuhnout (pro zrychlení klidně v lednici). |