Ingredience
- svazek listy červené řepy
- hrst čerstvá bazalka
- hrst květ i listy lichořeřišnice
- 35 g parmazán
- 20 g slunečnicová semínka
- 1 dl olivový olej
- 1 stroužek česnek
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V elektrickém sekáčku (příp. mixér nebo ponorný mixér) rozdrtíme slunečnicová semínka. Přidáme nastrouhaný sýr a část bylinek a opět podrtíme. Pokračujeme, až máme všechny bylinky rozmixované. Postupně přidáváme také olej. Nakonec ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. |
2 Hotovo | Používáme jako běžné pesto do salátů, těstovin, k masu nebo na pečivo. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |