Ingredience
- 100 ml šlehačka
- 2 velké petržel
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- 1 brambora
- 1 cibule
- čerstvý kopr
- dle chuti citrónová šťáva
- olej
Ještě
- 4 vejce
- 1 lžička ocet
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bramboru a petržel omyjeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Do MioMatu kápneme trochu oleje, nasypeme tam pokrájenou zeleninu, přihodíme rozdrobené bujónové kostky a zalijeme vodou mezi rysky "min" a "max". Anebo místo bujónu a vody použijeme rovnou osolený zeleninový vývar. Přiklopíme pokličkou, zástrčku zasuneme do sítě, stiskneme tlačíčko "Mash/Soup" a za 25 minut nás přístroj pípáním přivolá. V této chvíli polévku ochutnáme, dochutíme citrónovou šťávou (případně solí a cukrem), přilijeme šlehačku a přidáme posekaný kopr (dávám kopru docela dost, mám ráda jeho chuť a vůni). Přiklopíme a ještě stiskneme tlačítko "Smoothie". Polévka se bude ještě dvě minutky mixovat, čímž se chutě krásně propojí. |
2 Hotovo | V mezičase přivedeme ve větším kastrůlku k varu osolenou a okyselenou vodu. Vajíčka si vyklepneme každé zvlášť do mělké mističky. Když se ve vodě u dna začnou dělat bublinky a začíná sotva vřít, lžící uprostřed rozmícháme vír a jedno vajíčko do něj překlopíme. Vaříme 3 minuty a vyndáme. Takto postupujeme i s ostatními připravenými vejci. Pokud si vejce připravujeme víc dopředu, přendaváme je do nádoby se studenou vodou, aby se v nich teplota snížila a žloutek zbytečně netuhnul. |