0 0
Petrželová koprová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 ml šlehačka
2 velké petržel
2 kostky zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 brambora
1 cibule
čerstvý kopr
dle chuti citrónová šťáva
olej
Ještě
4 vejce
1 lžička ocet
sůl

Petrželová koprová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kopr je skvělá bylinka na trávení a snižování krevního tlaku.

  • 32 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Ještě

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno v MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bramboru a petržel omyjeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme a pokrájíme cibuli. Do MioMatu kápneme trochu oleje, nasypeme tam pokrájenou zeleninu, přihodíme rozdrobené bujónové kostky a zalijeme vodou mezi rysky "min" a "max". Anebo místo bujónu a vody použijeme rovnou osolený zeleninový vývar. Přiklopíme pokličkou, zástrčku zasuneme do sítě, stiskneme tlačíčko "Mash/Soup" a za 25 minut nás přístroj pípáním přivolá. V této chvíli polévku ochutnáme, dochutíme citrónovou šťávou (případně solí a cukrem), přilijeme šlehačku a přidáme posekaný kopr (dávám kopru docela dost, mám ráda jeho chuť a vůni). Přiklopíme a ještě stiskneme tlačítko "Smoothie". Polévka se bude ještě dvě minutky mixovat, čímž se chutě krásně propojí.

2
Hotovo

V mezičase přivedeme ve větším kastrůlku k varu osolenou a okyselenou vodu. Vajíčka si vyklepneme každé zvlášť do mělké mističky. Když se ve vodě u dna začnou dělat bublinky a začíná sotva vřít, lžící uprostřed rozmícháme vír a jedno vajíčko do něj překlopíme. Vaříme 3 minuty a vyndáme. Takto postupujeme i s ostatními připravenými vejci. Pokud si vejce připravujeme víc dopředu, přendaváme je do nádoby se studenou vodou, aby se v nich teplota snížila a žloutek zbytečně netuhnul.
Já preferuju žloutky teplé, takže připravuju vajíčka ve dvou kastrolech najednou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový koláč bez mouky
další
Lososové mini frittaty
předchozí
Tvarohový koláč bez mouky
další
Lososové mini frittaty

Přidejte svůj komentář