Ingredience
Pyré
- 5 petržel
- 2 lžíce máslo
- 1 malá cibule
- 1 lžička citrónová šťáva
- 0,5 l zeleninový vývarnebo zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
- 0,5 dl šlehačka
- kopr
Pstruh lososovitý
- 2 filety pstruh lososovitý
- citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli. |
2 Hotovo | Pstruha pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky vytřené olejem. V troubě pod grilem rozpáleným na 180 st. C pečeme 10 minut. |