0 0
Petrželové pyré a pstruh lososovitý

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Pyré
5 petržel
2 lžíce máslo
1 malá cibule
1 lžička citrónová šťáva
0,5 l zeleninový vývar nebo zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
0,5 dl šlehačka
kopr
Pstruh lososovitý
2 filety pstruh lososovitý
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Petrželové pyré a pstruh lososovitý

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Zdravé recepty

Petržel je zásobárnou vitamínu C. Navíc snižuje krevní tlak a podporuje tvorbu červených krvinek.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Pyré

  • Pstruh lososovitý

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli.

2
Hotovo

Pstruha pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky vytřené olejem. V troubě pod grilem rozpáleným na 180 st. C pečeme 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hlíva na paprice
další
Brokolicový nákyp se šunkou
předchozí
Hlíva na paprice
další
Brokolicový nákyp se šunkou

Přidejte svůj komentář