0 0
Pikantní cuketové placičky – cukeťáky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
470 g cuketa
400 g brambory
200 g mozzarella strouhaná
20 g bramborový škrob
50 g strouhanka
3 stroužky česnek
1 vejce vejce
1 lžíce majoránka
1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
olej

Pikantní cuketové placičky – cukeťáky

Trendy:
  • Vegetariánské

Použijeme-li cukety mladé, nastrouháme sakum prásk celé. Budou-li starší, odstraníme středy se semínky a případně
i odstraníme slupku.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a nastrouháme. Polovinu na hrubém a polovinu na jemném struhadle. To samé uděláme s cuketou. Hezky půl napůl. Osolíme, promícháme a necháme 10 minut stát. Potom přendáme na cedník a důkladně vyždímeme.

2
Hotovo

Vodu vylijeme a zbytek vrátíme do mísy. Okořeníme, zasypeme škrobem, mozzarellou a strouhankou. Promícháme, ochutnáme a případně dosolíme. Přidáme vejce a promísíme. Rozehřejeme nepřilnavou pánev na střední teplotu, kápneme do ní olej a lžící tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.

3
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kořeněné placičky z mletého masa
další
Mrkvový dort s cuketou
předchozí
Kořeněné placičky z mletého masa
další
Mrkvový dort s cuketou

Přidejte svůj komentář