0 0
Pikantní kari s krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g krůtí řízky
500 ml kokosové mléko
cca 0,5 květák
130 g mražený špenát listy
100 ml hovězí vývar
6 rajčata
3 stroužky česnek
2 lžíce kari koření
1 cibule
1 lahůdková cibulka
1 mrkev
1 lžíce chilli granule Aleppo
1 lžička strouhaný zázvor
dle chuti limetová šťáva
0,5 lžičky římský kmín
dle chuti sůl
sezamový olej
A ještě
1 hrnek jasmínová rýže
sůl
čerstvý koriandr

Pikantní kari s krůtím masem

Trendy:
  • Masožrout
Kuchyně:

Aleppo papričky pocházejí
z Turecka a své jméno získaly dle města se stejným názvem.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s The Chilli Doktor s využitím chilli granulí Aleppo.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si připravíme veškeré ingredience, protože samotné vaření bude velmi rychlé. Prostě si nadrobno nakrájíme cibuli, česnek oloupeme, rozmáčkneme plochou nože a rozsekáme. Lahůdkovou cibulku a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka nakrojíme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Pokud jsou víc šťavnaté, odstraníme jim semínka. Maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na droboučké kousky.

2
Hotovo

Když máme vše nachystáno, proplácheme rýži, doplníme jí jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka. Nejdřív na silnější teplotu a když začne vařit, teplotu zmírníme. Vaření bude trvat cca 12 minut.

3
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme trochu oleje a dosklovata na něm orestujeme cibuli. Přidáme česnek a po chvilce římský kmín a zázvor. Přihodíme mrkev a květák a restujeme. Okořeníme kari kořením, přidáme maso. Chvilku opékáme a zalijeme troškou vývaru a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu. Přidáme špenát, lahůdkovou cibulku, rajčata a dusíme. Okořeníme chilli granulemi Aleppo, solí a troškou limetové štávy. Ještě chvíli podusíme, až se chutě pěkně propojí a omáčka trošičku zahoustne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vánoční salámek
další
Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy
předchozí
Vánoční salámek
další
Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy

Přidejte svůj komentář