Ingredience
- 500 g krůtí řízky
- 500 ml kokosové mléko
- cca 0,5 květák
- 130 g mražený špenát listy
- 100 ml hovězí vývar
- 6 rajčata
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 1 mrkev
- 1 lžíce chilli granule Aleppo
- 1 lžička strouhaný zázvor
- dle chuti limetová šťáva
- 0,5 lžičky římský kmín
- dle chuti sůl
- sezamový olej
A ještě
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The Chilli Doktor s využitím chilli granulí Aleppo.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si připravíme veškeré ingredience, protože samotné vaření bude velmi rychlé. Prostě si nadrobno nakrájíme cibuli, česnek oloupeme, rozmáčkneme plochou nože a rozsekáme. Lahůdkovou cibulku a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka nakrojíme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Pokud jsou víc šťavnaté, odstraníme jim semínka. Maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na droboučké kousky. |
2 Hotovo | |
3 Hotovo | Ve větší pánvi rozehřejeme trochu oleje a dosklovata na něm orestujeme cibuli. Přidáme česnek a po chvilce římský kmín a zázvor. Přihodíme mrkev a květák a restujeme. Okořeníme kari kořením, přidáme maso. Chvilku opékáme a zalijeme troškou vývaru a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu. Přidáme špenát, lahůdkovou cibulku, rajčata a dusíme. Okořeníme chilli granulemi Aleppo, solí a troškou limetové štávy. Ještě chvíli podusíme, až se chutě pěkně propojí a omáčka trošičku zahoustne. |