0 0
Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
850 ml zeleninový vývar nebo 2 bio bujonové kostky
100 ml kokosové mléko
55 g červená čočka loupaná
4 mrkev
1 stroužek česnek
1 cibule
1 lžička kari koření
1 lžička strouhaný zázvor
dle chuti chilli koření
citrónová šťáva
olej

Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Červená čočka má samá plus. Rychle se uvaří, je dobře stravitelná a navíc nenadýmá.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm nakrájenou mrkev. Přisypeme cibuli s česnekem a dále restujeme. Přisypeme veškeré koření a ještě promícháme. Přidáme také strouhaný zázvor. Poté zalijeme 850 ml horkého vývaru, přidáme propláchnutou čočku a povaříme 15 minut. Do polévky vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme ponorným mixérem. Ještě 5 minut povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Netradiční buřtguláš
další
Mrkvové muffiny se sladkým krémem
předchozí
Netradiční buřtguláš
další
Mrkvové muffiny se sladkým krémem

Přidejte svůj komentář