Ingredience
- 4 vepřová kotleta bez kosti
Marináda
- 6 lžic sojová omáčka
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 3 lžíce kečup
- 3 lžíce olej
- 2 lžíce třtinový cukr
- 1 lžička chilli koření
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička strouhaný zázvor
A ještě
- 2 lžíce máslo
- 1 plná lžíce špaldová mouka
- 3 lahůdková cibulka
- 1 červená paprika tenkostěnná
- petrželka
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotlety osušíme ubrouskem, z obou stran naklepeme paličkou a ostrým nožem nakrojíme paprskovitě přes okraj, aby se nekroutily. Připravíme si marinádu. Smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi a maso do ní naložíme. Necháme klidně odpočívat přes noc v lednici. V horším případě aspoň hodinu. |
2 Hotovo | Do kastrolu kápneme trošičku oleje, rozehřejeme a kotlety do něj rozložíme. Z obou stran necháme chviličku zatáhnout. Pak přilijeme marinádu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme asi dvě a půl hodiny. |
3 Hotovo | Pak si několikrát propláchneme rýži. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdřív zprudka, pak teplotu stáhneme a zvolna dovaříme, celkem 12 minut. |
4 Hotovo | Jarní cibulku včetně zelené části nakrájíme na širší kolečka a papriku na proužky. Z másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. |
5 Hotovo | Maso vyndáme z trouby, kotletky naskládáme na sebe na bok kastrolu a šťávu zahustíme jíškou. Přilijeme cca skleničku vody nebo vývaru a aspoň pět minut provaříme. Do omáčky přisypeme cibulku s paprikou a ještě dvě minuty necháme probublat. |
6 Hotovo | Na talířích posypeme posekanou petrželkou. |