0 0
Pikantní kotlety s rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vepřová kotleta bez kosti
Marináda
6 lžic sojová omáčka
3 lžíce citrónová šťáva
3 lžíce kečup
3 lžíce olej
2 lžíce třtinový cukr
1 lžička chilli koření
1 stroužek česnek
1 lžička strouhaný zázvor
A ještě
2 lžíce máslo
1 plná lžíce špaldová mouka
3 lahůdková cibulka
1 červená paprika tenkostěnná
petrželka
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Pikantní kotlety s rýží

Trendy:
  • Masožrout

Zázvor oloupeme a můžeme nastrouhat anebo rozdrtit v lisu na česnek.

  • 175 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • A ještě

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotlety osušíme ubrouskem, z obou stran naklepeme paličkou a ostrým nožem nakrojíme paprskovitě přes okraj, aby se nekroutily. Připravíme si marinádu. Smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi a maso do ní naložíme. Necháme klidně odpočívat přes noc v lednici. V horším případě aspoň hodinu.

2
Hotovo

Do kastrolu kápneme trošičku oleje, rozehřejeme a kotlety do něj rozložíme. Z obou stran necháme chviličku zatáhnout. Pak přilijeme marinádu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C. Pečeme asi dvě a půl hodiny.

3
Hotovo

Pak si několikrát propláchneme rýži. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdřív zprudka, pak teplotu stáhneme a zvolna dovaříme, celkem 12 minut.

4
Hotovo

Jarní cibulku včetně zelené části nakrájíme na širší kolečka a papriku na proužky. Z másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku.

5
Hotovo

Maso vyndáme z trouby, kotletky naskládáme na sebe na bok kastrolu a šťávu zahustíme jíškou. Přilijeme cca skleničku vody nebo vývaru a aspoň pět minut provaříme. Do omáčky přisypeme cibulku s paprikou a ještě dvě minuty necháme probublat.

6
Hotovo

Na talířích posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem
další
Francouzské brambory
předchozí
Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem
další
Francouzské brambory

Přidejte svůj komentář