Ingredience
- 400 g krůtí játra
- 200 ml drůbeží vývar
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce rajský protlak
- 0.5 lžičky drcený kmín
- dle chuti chilli koření
- dle chuti čerstvě mletý pepř
- dle chuti sůl
- olej
Jíška
- 30 g máslo
- 1 lžíce hladká mouka
Příloha
- 0.75 hrnku jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a uvaříme. Nejdřív přivedeme prudce k varu a pak na mírném varu dovaříme. Celkem 12 minut. |
2 Hotovo | Z másla a hladké mouky usmažíme zlatavou jíšku. |
3 Hotovo | Játra očistíme od blanek a žilek a nakrájíme na kousky. Na kousky nakrájíme i cibuli, na nudličky papriku a na kolečka jarní cibulku. |
4 Hotovo | Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme olej, zahřejeme na střední teplotu a orestujeme na něm cibuli. Když začne zlátnout, vhodíme játra a zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Přidáme rajský protlak, zarestujeme, okořeníme kmínem, drceným česnekem, pepřem a chilli kořením a zalijeme horkým vývarem. Vmícháme jíšku a přisypeme pokrájenou papriku. Tři minutky necháme probublat, dle chuti osolíme a přidáme jarní cibulku. Ještě dvě minuty povaříme a je hotovo. |