0 0
Pikantní kuřecí paličky pečené v zelenině

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 ks kuřecí paličky
Marináda
5 stroužků česnek
2 lžičky koření Harissa
z 1 ks citrónová šťáva
1 lžíce olivový olej
1 lžička med
1 lžička sůl
A ještě
15 ks černé olivy
10 ks cherry rajčátka
2 malé cibule
2 větvičky rozmarýn
1,5 dl voda
1 ks červená řepa
kousek celer
kousek dýně Hokaidó

Pikantní kuřecí paličky pečené v zelenině

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Harissa je ostrá kořenící směs oblíbená hlavně v Tunisu, Alžírsku a Maroku.

  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Česnek rozetřeme se solí a smícháme s Harissou, olejem, medem a citrónovou šťávou. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a ostrým nožem podélně nakrojíme až ke kosti. Marinádu do nich důkladně vetřeme a položíme je do pekáčku. Případný zbytek marinády navrstvíme na paličky.

2
Hotovo

Celer a řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do pekáčku. Cibule nakrájíme na čtvrtky, a taky přidáme k masu. Přihodíme i olivy a rozmarýn, zalijeme 1,5 dl vody, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 30 minut.

3
Hotovo

Mezitím si nakrájíme Hokaidó i se slupkou. Po uvedené době odstraníme alobal, přihodíme dýni a rajčata. Kuřecí paličky vylovíme zespoda a dáme je navrch. Dýni a rajčata promícháme se zbylou zeleninou, zvýšíme teplotu na 200 st. C a necháme péct ještě asi 30 minut. V polovině času paličky otočíme a zeleninu promícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pyré z červené řepy s kozím sýrem
další
Karamelový likér – domácí „Baileys“
předchozí
Pyré z červené řepy s kozím sýrem
další
Karamelový likér – domácí „Baileys“

Přidejte svůj komentář