Ingredience
- 4 ks kuřecí paličky
Marináda
- 5 stroužků česnek
- 2 lžičky koření Harissa
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička med
- 1 lžička sůl
A ještě
- 15 ks černé olivy
- 10 ks cherry rajčátka
- 2 malé cibule
- 2 větvičky rozmarýn
- 1,5 dl voda
- 1 ks červená řepa
- kousek celer
- kousek dýně Hokaidó
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Česnek rozetřeme se solí a smícháme s Harissou, olejem, medem a citrónovou šťávou. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a ostrým nožem podélně nakrojíme až ke kosti. Marinádu do nich důkladně vetřeme a položíme je do pekáčku. Případný zbytek marinády navrstvíme na paličky. |
2 Hotovo | Celer a řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do pekáčku. Cibule nakrájíme na čtvrtky, a taky přidáme k masu. Přihodíme i olivy a rozmarýn, zalijeme 1,5 dl vody, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 30 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si nakrájíme Hokaidó i se slupkou. Po uvedené době odstraníme alobal, přihodíme dýni a rajčata. Kuřecí paličky vylovíme zespoda a dáme je navrch. Dýni a rajčata promícháme se zbylou zeleninou, zvýšíme teplotu na 200 st. C a necháme péct ještě asi 30 minut. V polovině času paličky otočíme a zeleninu promícháme. |