Ingredience
- 1 květák
- 170 ml mléko
- 100 g hladká mouka
- uzená paprika
- chilli koření
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Marináda
- 1 plná lžíce med
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce balzamiko krém černý
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce kečup
- 1 lžíce sriracha omáčka
- 1 lžíce jablečný ocet
- dle chuti sůl
Dip
- 80 g majonéza
- 80 g zakysaná smetana
- 1 stroužek česnek
- citrónová šťáva
- agáve sirup
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák omyjeme a rozdělíme na střední růžičky. Ještě vlhký květák osolíme. V misce smícháme mouku s kořením, špetkou soli a mlékem a růžičky ve směsi důkladně obalíme. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem, ten potřeme olejem a růžičky na něj rozložíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 10 minut. Pak otočíme a pečeme dalších 10 minut. |
3 Hotovo | Zatímco se nám květák peče, připravíme marinádu. Smícháme veškeré ingredience a metličkou vyšleháme. Ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Marináda by měla být sladkokyselá a štiplavá. |
4 Hotovo | Připravenou marinádou za pomocí mašlovačky potřeme květák z jedné strany. Na 5 minut vrátíme do trouby a poté růžičky obrátíme a potřeme marinádou i ze strany druhé. Opět na 5 minut vrátíme zpátky. |
5 Hotovo | Mezitím si připravíme dip smícháním majonézy se zakysankou a lisovaným česnekem. Dle chuti doladíme agáve sirupem, citrónovou šťávou a solí. A také si připravíme oblíbený salát se zálivkou. |
2 komentářů Schovat komentáře
Ano. Manžel, ač květák nijak nevyhledává, si pochutnal 🙂
Tak to mě moc těší 🙂