0 0
Pikantní květák

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 květák
170 ml mléko
100 g hladká mouka
uzená paprika
chilli koření
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Marináda
1 plná lžíce med
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce balzamiko krém černý
2 lžíce olej
2 lžíce kečup
1 lžíce sriracha omáčka
1 lžíce jablečný ocet
dle chuti sůl
Dip
80 g majonéza
80 g zakysaná smetana
1 stroužek česnek
citrónová šťáva
agáve sirup
sůl

Pikantní květák

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák obsahuje velké množství vitamínů i minerálů, avšak minimum kalorií.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák omyjeme a rozdělíme na střední růžičky. Ještě vlhký květák osolíme. V misce smícháme mouku s kořením, špetkou soli a mlékem a růžičky ve směsi důkladně obalíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem, ten potřeme olejem a růžičky na něj rozložíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 10 minut. Pak otočíme a pečeme dalších 10 minut.

3
Hotovo

Zatímco se nám květák peče, připravíme marinádu. Smícháme veškeré ingredience a metličkou vyšleháme. Ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Marináda by měla být sladkokyselá a štiplavá.

4
Hotovo

Připravenou marinádou za pomocí mašlovačky potřeme květák z jedné strany. Na 5 minut vrátíme do trouby a poté růžičky obrátíme a potřeme marinádou i ze strany druhé. Opět na 5 minut vrátíme zpátky.

5
Hotovo

Mezitím si připravíme dip smícháním majonézy se zakysankou a lisovaným česnekem. Dle chuti doladíme agáve sirupem, citrónovou šťávou a solí. A také si připravíme oblíbený salát se zálivkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky s mrkví a žampióny
další
Tvarohový koláč
předchozí
Krůtí kousky s mrkví a žampióny
další
Tvarohový koláč

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář