Ingredience
Masové koule
- 600 g mleté hovězí maso
- cca 5 lžic strouhanka
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- sůl
- olej
Papriková směs
- 600 g rajčatové pyré
- 2 červená paprika
- 2 zelená paprika
- 2 žlutá paprika
- 2 stroužky česnek
- 1 větší cibule
- dle chuti chilli prášek Birds eye
- tymián
- sůl
- olej
A ještě
- tortilla placky
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The Chilli Doktor s využitím chilli prášku Bird’s eye.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na velmi maličké kousky a necháme zesklovatět na trošce oleje. Pak jí přidáme k masu. Osolíme, zasypeme strouhankou a přidáme vejce. Vše důkladně promísíme. Směs rozdělíme na 8 dílů a utvoříme větší koule. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na proužky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do zapékací misky nalijeme trošku oleje a zasypeme cibulí a česnekem. Papriky omyjeme a nakrájíme také na proužky. Navrstvíme je na cibuli. Rajčatové pyré smícháme s tymiánem, trochou chilli prášku Bird's eye, soli a půl deckou vody. Omáčkou zalijeme papriky a navrch rozložíme masové koule. |
3 Hotovo |