0 0
Pikantní polévka na způsob chili con carne

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml hovězí vývar nebo 1 hovězí bujón
400 g mleté hovězí maso použila jsem přední
400 g drcená rajčata v plechu
250 g vařené nebo v plechu červené fazole
3 stroužky česnek
1 cibule
1 červená paprika
1 lžíce uzená paprika
1 lžička oregano
1 lžička římský kmín
1 zarovnaná lžička chilli prášek Scotch Bonnet nebo dle chuti
1 kostička hořká čokoláda
sůl
olej
čerstvý koriandr
Na chipsy
100 g čedar

Pikantní polévka na způsob chili con carne

Trendy:
  • Masožrout

I když má paprička Scotch Bonnet čistě anglické jméno, její domovinou je Jamajka.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s The chilli doktor

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

CIbuli a česnek pokrájíme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje obojí na něm orestujeme dorůžova. Přidáme mleté maso s římským kmínem a vařečkou jej oddělujeme od sebe a opékáme. Když se vysmahne všechna puštěná šťáva, okořeníme maso paprikou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vývarem, promícháme, přiklopíme pokličkou a 25 minut povaříme. Pak přidáme rajčata a na kousky pokrájenou papriku, dochutíme solí, oreganem a chilli a vaříme ještě tak 5 minut. Přidáme fazole a kostičku hořké čokolády a vaříme další 2 minutky. Promícháme a servírujeme. Na talířích ozdobíme koriandrem.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme sýrové chipsy. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a navrstvíme jej na pečící papír do souvislé placky. Vložíme do trouby a pečeme při 190 st. C dozlatava. Upečený sýr necháme zchladnout a nalámeme na kusy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Muffiny s arašídovým máslem
další
Pikantní salát z balkánského sýra
předchozí
Muffiny s arašídovým máslem
další
Pikantní salát z balkánského sýra

Přidejte svůj komentář