Ingredience
- 500 ml hovězí vývarnebo 1 hovězí bujón
- 400 g mleté hovězí masopoužila jsem přední
- 400 g drcená rajčata v plechu
- 250 g vařené nebo v plechu červené fazole
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžička oregano
- 1 lžička římský kmín
- 1 zarovnaná lžička chilli prášek Scotch Bonnetnebo dle chuti
- 1 kostička hořká čokoláda
- sůl
- olej
- čerstvý koriandr
Na chipsy
- 100 g čedar
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The chilli doktor
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | CIbuli a česnek pokrájíme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje obojí na něm orestujeme dorůžova. Přidáme mleté maso s římským kmínem a vařečkou jej oddělujeme od sebe a opékáme. Když se vysmahne všechna puštěná šťáva, okořeníme maso paprikou a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vývarem, promícháme, přiklopíme pokličkou a 25 minut povaříme. Pak přidáme rajčata a na kousky pokrájenou papriku, dochutíme solí, oreganem a chilli a vaříme ještě tak 5 minut. Přidáme fazole a kostičku hořké čokolády a vaříme další 2 minutky. Promícháme a servírujeme. Na talířích ozdobíme koriandrem. |
2 Hotovo | V mezičase si připravíme sýrové chipsy. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a navrstvíme jej na pečící papír do souvislé placky. Vložíme do trouby a pečeme při 190 st. C dozlatava. Upečený sýr necháme zchladnout a nalámeme na kusy. |