Ingredience
- 2 plechovky červené fazolenebo namočené a uvařené 2 hrnky
- 1 plechovka krájená rajčata v rajčatové šťávěanebo 5 čerstvých, oloupaných
- 50 g mražená kukuřice
- 2 stroužky česnek
- 2 plátky libová slanina
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 kvalitní klobása
- 1 cibule
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 menší mrkev
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 lžíce pohanková mouka hladká
- 1 lžička uzená paprika
- 1 lžička sladká paprika
- 0,5 lžičky drcený kmín
- dle chuti chilli koření
- dle chuti čerstvě mletý pepř
- dle chuti citrónová šťáva
- olej
Na zdobení
- 3 tortilla placky
- zakysaná smetana
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu na troše oleje orestujeme dorůžova posekanou cibuli. Přidáme pokrájenou klobásku a slaninu. Když chytnou zlatavou barvu, přidáme pokrájenou mrkev, papriku a řapíkatý celer. Chvilku opékáme. Zelenina se krásně rozvoní. Zaprášíme moukou a kořením a za stálého míchání ještě chviličku opékáme. Vlijeme drcená rajčata a trochu horké vody. Přihodíme rozdrobený bujón a kukuřici a povaříme asi 15 minut. Potom případně dochutíme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Zatímco se vaří polévka, na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm z obou stran tortilla placky rozkrájené na výseče. |