0 0
Pikantní polévka z červených fazolí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 plechovky červené fazole nebo namočené a uvařené 2 hrnky
1 plechovka krájená rajčata v rajčatové šťávě anebo 5 čerstvých, oloupaných
50 g mražená kukuřice
2 stroužky česnek
2 plátky libová slanina
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
1 kvalitní klobása
1 cibule
1 červená paprika tenkostěnná
1 menší mrkev
1 řapík řapíkatý celer
1 lžíce pohanková mouka hladká
1 lžička uzená paprika
1 lžička sladká paprika
0,5 lžičky drcený kmín
dle chuti chilli koření
dle chuti čerstvě mletý pepř
dle chuti citrónová šťáva
olej
Na zdobení
3 tortilla placky
zakysaná smetana
petrželka

Pikantní polévka z červených fazolí

Trendy:
  • Masožrout

Fazole obsahují velké množství bílkovin. Posilují srdíčko, krevní oběh a taky omlazují :)

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu na troše oleje orestujeme dorůžova posekanou cibuli. Přidáme pokrájenou klobásku a slaninu. Když chytnou zlatavou barvu, přidáme pokrájenou mrkev, papriku a řapíkatý celer. Chvilku opékáme. Zelenina se krásně rozvoní. Zaprášíme moukou a kořením a za stálého míchání ještě chviličku opékáme. Vlijeme drcená rajčata a trochu horké vody. Přihodíme rozdrobený bujón a kukuřici a povaříme asi 15 minut. Potom případně dochutíme citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Zatímco se vaří polévka, na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm z obou stran tortilla placky rozkrájené na výseče.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Košíčky z ovesných vloček a oříšků
další
Sladký dýňový chlebíček
předchozí
Košíčky z ovesných vloček a oříšků
další
Sladký dýňový chlebíček

Přidejte svůj komentář