1 0
Pikantní směs na topinky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté vepřové maso
200 g rajčatové pyré
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
2 řapíky řapíkatý celer
2 ks kyselé okurky
2 lžíce worchester
2 lžíce sojová omáčka
1 ks chilli paprička
1 ks cibule
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžička strouhaný zázvor
zelená část pórek
pepř
sůl
olej

Pikantní směs na topinky

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Worchester před více než 150 lety uvařili poprvé lékárníci Lea a Perrins v britském městečku Worcester. Sice složení přísně tajili, ale zřejmě dostatečně neošetřili, protože se vyrábí napříč světem.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli a drcený česnek. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme pokrájenou chilli papričkou a orestujeme.

2
Hotovo

V mezičase si spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme. Když začne maso syčet, přidáme jemně pokrájený řapíkatý celer, kousky rajčat a okurek, nastrouhaný zázvor a zalijeme rajčatovým pyré. Dusíme, až se vypaří všechna tekutina.

3
Hotovo

Přisypeme jemně nakrájený pórek, ochutíme hořčicí, worchestrem a sojovkou dle chuti. Ještě chvilku prohřejeme.

4
Hotovo

Podáváme nejlépe s horkými topinkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné smažené žampióny
další
Dýňovo-kukuřičná polévka
předchozí
Plněné smažené žampióny
další
Dýňovo-kukuřičná polévka

Přidejte svůj komentář