• Snědeno.cz
  • Houby
  • Pikantní tapenáda z červených paprik s houbovými karbanátky
0 0
Pikantní tapenáda z červených paprik s houbovými karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Tapenáda
8 červená paprika tenkostěnná
1 menší lilek
cca 1 lžíce Red Cayenne mash
1 olej olivový olej
dle chuti citrónová šťáva
dle chuti česneková sůl
dle chuti sůl
hladkolistá petrželka
Houbové karbanátky
300 g hřibovité houby
260 g uvařené ječné kroupy nebo slzovka
5 lžic jemné ovesné vločky
3 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
1 cibule
1 vejce
z 1 řepy listy červené řepy nebo čerstvý špenát
1 lžíce majoránka
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej

Pikantní tapenáda z červených paprik s houbovými karbanátky

Trendy:
  • Vegetariánské

Red Cayenne mash je tekutá forma chilli. Jsou to čerstvé papričky podrcené se solí
a fermentované po dobu
2-6 měsíců.

  • 95 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Tapenáda

  • Houbové karbanátky

Postup přípravy

Sdílet

Recept na pikantní tapenádu byl vytvořen pro Chilli Doktor

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud nemáme v mrazáku předvařené kroupy, začněme jejich namočením den předem. Druhý den je uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 1 hodinu), zcedíme a necháme vychladnout.

2
Hotovo

Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje dosklovata. Přisypeme houby, koření a restujeme, až houby zmenší svůj objem. Přidáme pokrájené řepné listy včetně stonků a ještě chvíli opékáme. Zakápneme sojovkou a dochutíme solí dle vlastní chuti. Stáhneme z plotny a necháme zchladnout. Přisypeme vločky, přidáme vejce a důkladně promísíme. Necháme odstát.

3
Hotovo

Papriky omyjeme, osušíme a přepůlíme. Odstraníme semínka. Lilek omyjeme, osušíme a odřízneme část se stopkou. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, vyskládáme na něj papriky řeznou plochou dolů a položíme tam i lilek vcelku. Dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme, až na paprice naskáčou tmavé puchýře. Přesypeme je na větší kus alobalu a zabalíme. Stejně tak lilek. Když se obojí zapaří, balíčky rozbalíme a stáhneme slupky jak z paprik, tak z lilku. Dužinu obojího přendáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Ochutíme citrónovou šťávou, česnekovou solí a Red Cayenne omáčkou. Zakápneme olivovým olejem a ozdobíme posekanou petrželkou. Necháme proležet.

4
Hotovo

Zkontrolujeme těsto na karbanátky. Pokud by bylo málo soudržné, přisypeme trošičku strouhanky. Vytvoříme 10 karbanátků, vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a na každý kápneme trochu olivového oleje. Mašlovačkou rozetřeme a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
další
Bedly zapečené s chorizo máslem
předchozí
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
další
Bedly zapečené s chorizo máslem

Přidejte svůj komentář