0 0
Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 ks uzený tempeh
6 lžic sojová omáčka
2 lžíce med
1 ks mrkev
1 lžíce citrónová šťáva
1 ks pak choi
chilli koření
olej
Příloha
jasmínová rýže

Pikantní tempeh na medu s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tempeh je nezdravější sojový výrobek, který plně nahradí maso.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvičce rozehřejeme olej s chilli kořením. Přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a chvilku orestujeme. Přidáme med a sójovou omáčku, rozpustíme a vložíme na kostičky nakrájený tempeh. Chvilku opékáme a před dokončením přisypeme pak choi nakrájený na kousky. Dochutíme citrónem.

2
Hotovo

Jasmínovou rýži propláchneme několikrát vlažnou vodou, dáme do hrnce, přidáme 1 a půl násobek vody a sůl a na rozptylovači plamene vaříme pod pokličkou cca 10 – 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vločkové koláčky s marmeládou
další
Červená řepa v kořeněném nálevu
předchozí
Vločkové koláčky s marmeládou
další
Červená řepa v kořeněném nálevu

Přidejte svůj komentář