0 0
Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g růžičková kapusta
100 g anglická slanina
80 g pekanové ořechy
40 g sušené brusinky slazené
2 stroužky česnek
1-2 lžíce javorový sirup
1-2 lžíce limetová šťáva
1/2 chilli paprička
sůl

Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Růžičková kapusta je neochvějná zimní vitamínová bomba. Nerozhodí ji ani mrazy přes 10 stupňů.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a na 3 minuty vložíme do vroucí osolené vody. Potom vody slijeme, kapustičky ochladíme vodou studenou a rozkrájíme na půlky.

2
Hotovo

Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky a restujeme jí ve vyšší pánvi. Když se začne škvířit, přihodíme pokrájenou chilli papričku a celé pekanové ořechy a ještě chvíli restujeme. Přihodíme kapustičky a opékáme. Když začne řez kapustiček zlátnout, přisypeme i brusinky. Osolíme, ochutíme javorovým sirupem a limetovou šťávou a ještě krátce prohřejeme.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňové máslo
další
Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó
předchozí
Dýňové máslo
další
Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó

Přidejte svůj komentář