Ingredience
- 180 g tofu Garam Masala
- 400 g krájená rajčata v konzervě
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 2 lžíce červené kari
- 1 cibule
- 1 lžička cukr
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
A ještě
- černucha semínka
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát ve vodě. Pak doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme pod pokličkou vařit na nižší teplotu. Od dobu varu vaříme 12 minut. |
2 Hotovo | Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme buď v troubě nebo na pánvi. Já opekla v horkovzdušné fritéze. |
3 Hotovo | Posekáme cibuli a česnek a orestujeme na troše oleje se lžičkou cukru dosklovata. Přidáme červené kari a chvilku opékáme. Vlijeme plechovku pokrájených rajčat. Vypláchneme jí pár lžícemi vody a vlijeme do kastrolu. Dle chuti osolíme a chvilku podusíme, aby se chutě propojily. Vsypeme tofu, promícháme a ještě minutku zahříváme. |
4 Hotovo | Na talířích ozdobíme semínky černuchy a čerstvým koriandrem. |