Ingredience
- 200 g rajčatové pyré
- 150 g Ďobáčky
- 50 g mražená kukuřice
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 dl bílé víno
- 1 malá cuketa
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks červená paprika
- chilli koření
- sůl
- olej
Příloha
- rýže jasmínová rýženebo kuskus, quinoa, burlgur...
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli s česnekem rozkrájíme na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přidáme pokrájené Ďobáčky, podlijeme vínem a necháme vydusit. |
2 Hotovo | Papriky a lahůdkovou cibulku rozkrájíme na kousky, cuketu podélně rozčtvrtíme a poté rozkrájíme na plátky. Zeleninu přisypeme do kastrolu. Přidáme i kukuřici. Osolíme, okořeníme chilli a zalijeme rajčatovým pyré. Naředíme ještě 1 dl vody a pár minutek podusíme. |
3 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na mírném plameni uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut. |