Ingredience
Vege-směs
- 210 ml rajčatové pyré
- 150 g Ďobáčky
- 2 stroužky česnek
- 2 ks kyselá okurka
- 1 ks cibule
- 1 ks lahůdková cibulka
- kus pórek
- pár lístků čerstvá bazalka
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Krokety
- 1 ks větší batáta
- 1 ks vejce
- dle potřeby cizrnová mouka
- citrónová šťáva
- sůl
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si v troubě upečeme batátu doměkka. Zabere to cca 30 minut při 180 st. C. Upečenou necháme zchladnout, abychom ji udrželi v ruce. Oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme vejce, citrónovou šťávu, sůl a dle potřeby cizrnovou mouku. Zpracujeme těsto, ze kterého půjdou ukoulet krokety. Rozpálíme si vyšší hladinu oleje v malém kastrůlku a krokety v něm opečeme dozlatova. |
2 Hotovo | Česnek, pórek, papriku a cibulku nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme papriku, pórek a rozbalené, pokrájené Ďobáčky. Minutku opékáme a zalijeme rajčatovým pyré, opepříme, přidáme chilli koření, posekanou bazalku a na kolečka nakrájenou okurku. Dle chuti osolíme a ještě asi 2 minuty necháme probublat. |