Ingredience
Těsto
- 4 ks vejce
- 4 lžíce polohrubá mouka
- 4 lžičky cukr krupice
- špetka sůl
Náplň
- 250 g mražené jahody
- 2 ks šlehačka33%
- 2+2 lžičky moučkový cukr
Na posypání
- mandlové lupínky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků, cukru a špetky soli ušleháme pevný sníh. Poté zlehka vmícháme postupně žloutky a mouku a převracením vařečky spojíme opatrně v nadýchané těsto. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem, těsto na něj rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dorůžova, přibližně 8 minut. Po upečení těsto srolujeme i s papírem, přehodíme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí papír sloupneme a hezčí stranou položíme dolů. |
3 Hotovo | Jahody necháme povolit a rozmačkáme s cukrem. Babička nechává jahody přemrazit, protože pak prý mají sladší chuť a výraznější vůni. Jahodovou směs i se šťávičkou rozvrstvíme po roztaženém piškotu. |
4 Hotovo | Šlehačku s cukrem ušleháme každou zvlášť do tuha, pozor, abychom to nepřepískli, protože by zmáslovatěla. Jednou potřeme jahody a roládu srolujeme. Druhou šlehačkou potřetřeme povrch rolády a posypeme jí nasucho opraženými mandlovými lupínky. |