0 0
Piškotový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 ml šlehačka 33%
100 g třtinový cukr
80 g hladká mouka
80 g polohrubá mouka
2 vejce
1 plná lžička prášek do pečiva
A ještě
220 g rebarbora
na vymazání máslo
na vysypání polohrubá mouka

Piškotový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Piškotový chlebíček můžete upéct s jakýmkoliv ovocem.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Můžeme péct ve vymazané a vysypané formě anebo formu vyložit pečícím papírem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kuchyňského robotu dáme šlehat celá vejce s cukrem a špetkou soli. Odvážíme si mouku a smícháme s práškem do pečiva. Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačem studenou šlehačku. Rebarboru omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

2
Hotovo

Když se vejce s cukrem vyšlehají do světlého krému, stáhneme je z robota. Už jen stěrkou postupně a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. A úplně nakonec pokrájenou rebarboru. Stěrkou jen opatrně promísíme. Přelijeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme 30-35 minut.

3
Hotovo

Po půl hodině zkusíme doprostřed chlebíčku píchnout špejli. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Vypneme troubu a chlebíček v ní necháme ještě 5 minut odstát. Zchladlý moučník kolem uvolníme stěrkou a vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Frittata se špenátem
další
Krůtí kousky ve špenátové omáčce
předchozí
Frittata se špenátem
další
Krůtí kousky ve špenátové omáčce

Přidejte svůj komentář