Ingredience
- 200 ml šlehačka 33%
- 100 g třtinový cukr
- 80 g hladká mouka
- 80 g polohrubá mouka
- 2 vejce
- 1 plná lžička prášek do pečiva
A ještě
- 220 g rebarbora
- na vymazání máslo
- na vysypání polohrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kuchyňského robotu dáme šlehat celá vejce s cukrem a špetkou soli. Odvážíme si mouku a smícháme s práškem do pečiva. Ve vyšší nádobě vyšleháme šlehačem studenou šlehačku. Rebarboru omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. |
2 Hotovo | Když se vejce s cukrem vyšlehají do světlého krému, stáhneme je z robota. Už jen stěrkou postupně a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. A úplně nakonec pokrájenou rebarboru. Stěrkou jen opatrně promísíme. Přelijeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme 30-35 minut. |
3 Hotovo | Po půl hodině zkusíme doprostřed chlebíčku píchnout špejli. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Vypneme troubu a chlebíček v ní necháme ještě 5 minut odstát. Zchladlý moučník kolem uvolníme stěrkou a vyklopíme. |