Ingredience
Korpus
- 350 ml voda
- 160 g rýže
- 150 g čedar
- 1 lžíce olej
- 1 vejce
- hrst petrželka
- špetička sůl
Náplň
- 200 ml rajčatová passata
- 70 g sušená šunka
- 30 g sýr parmazánového typu
- 3 rajčata
- 3 jarní cibulka
- 1 žlutá paprika tenkostěnná
- 1 lžíce chilli omáčkanebo chilli koření
- 1 lžička oregano
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát tekoucí vodou a nakonec zalijeme 350 ml vody nové. Trošku osolíme (s přihlédnutím k tomu, že sýr a šunka jsou slané dost) a při střední teplotě uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut. |
2 Hotovo | Uvařenou rýži necháme zchladnout. Občas jí promícháme, čímž proces stydnutí uspíšíme. Pak do ní přimícháme najemno strouhaný sýr, vejce a posekanou petrželku. Plech vyložíme pečícím papírem a rýžovou hmotu na něj vytvarujeme do tenkého korpusu. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a předpečeme cca 25 minut, až začnou okraje zlátnout. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Vrátíme zpět do trouby vyhřáté na 190 st. C a dopečeme ještě přibližně 15-18 minut. |