Ingredience
Těsto
- 500 g hladká mouka
- 260 ml vlažná voda
- 30 g droždí
- 10 g sůl
- 6 lžic olivový olej
- špetka cukr krupice
Náplň
- 100 g prosciutto
- 60 g sýr parmazánového typu
- 50 ml olivový olej
- 6 stroužků česnek
- velká hrst bazalka
Salát
- 10 rajčata
- 30 ml olivový olej
- 20 g dýňová semínka
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 lžička cukr
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Droždí rozdrobíme do vlažné vody a přidáme špetku cukru. Necháme jej trochu zaktivovat. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přilijeme vodu s droždím a olej. Zaděláme krásné vláčné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme fresh fólií a necháme hodinu kynout. |
2 Hotovo | Šunku rozebereme na jednotlivé plátky a nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme šunku a restujeme. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou bazalku. Ještě chvilku opékáme. Necháme zchladnout. |
3 Hotovo | Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme co nejtenčí placku. Na každou rozprostřeme čtvrtinu připravené směsi. A také posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Vše hezky až ke krajům. Pak každou placku stočíme do ruličky a každou ruličku do šneka. Volný konec podhrneme dospodu. Válečkem rozválíme jak jen to půjde. |
4 Hotovo | Šneky položíme na plech na pečící papír. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme asi 18 minut. Pak teplotu zvýšíme na 195 st. C a pečeme ještě přibližně 5 minut. |
5 Hotovo | Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dýňová semínka nasucho opražíme. Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, špetkou soli a olivovým olejeme a přelijeme přes rajčata. Posypeme semínky. |