0 0
Pizza z kynutého těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g hladká mouka
250 ml vlažná voda
10 g sůl
5 lžic olivový olej
1,5 lžičky droždí sušené
špetka cukr
A ještě
350 g rajčatová passata
80 g chorizo salám plátky
60 g sýr parmazánového typu
6 rajčata
oregano
bazalka

Pizza z kynutého těsta

Tip: Těsto na pizzu můžete
i zamrazit. Před následným použitím nechte pozvolna rozmrazit v ledničce.

  • 85 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody nasypeme droždí a špetičku cukru. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné droždí, osolíme a přikápneme olej. Zaděláme pružné, vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme na pečícím papíru placku. Pomůžeme si i dlaněmi.

2
Hotovo

Placky přendáme i s papírem na velké nízké plechy a ozdobíme. Potřeme je passatou, plátky choriza rozkrájíme na půlky a rozložíme je po plackách, posypeme oreganem, poklademe plátky rajčátek a posypeme jemně nastrouhaným sýrem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety se smetanovým špenátem
další
Jemně kořeněná mořská štika
předchozí
Špagety se smetanovým špenátem
další
Jemně kořeněná mořská štika

Přidejte svůj komentář