Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 250 ml vlažná voda
- 10 g sůl
- 5 lžic olivový olej
- 1,5 lžičky droždí sušené
- špetka cukr
A ještě
- 350 g rajčatová passata
- 80 g chorizo salám plátky
- 60 g sýr parmazánového typu
- 6 rajčata
- oregano
- bazalka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vlažné vody nasypeme droždí a špetičku cukru. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme rozpuštěné droždí, osolíme a přikápneme olej. Zaděláme pružné, vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části a z každé rozválíme na pečícím papíru placku. Pomůžeme si i dlaněmi. |
2 Hotovo | Placky přendáme i s papírem na velké nízké plechy a ozdobíme. Potřeme je passatou, plátky choriza rozkrájíme na půlky a rozložíme je po plackách, posypeme oreganem, poklademe plátky rajčátek a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 10 minut. |