0 0
Plněné bramborové knedlíky s cuketovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
500 g vařené brambory
200 g uzená moravská krkovice vcelku
150 g hrubá mouka
100 g hrubá krupice
1 vejce
olej
sůl do vody na vaření
Zelí
400 g cuketa mladé neloupeme a používáme i se semínky
200 g sterilované zelí
1 cibule
kmín
sůl
cukr krupice
olej
A navíc
1 velká cibule
olej

Plněné bramborové knedlíky s cuketovým zelím

Nejchutnější jsou cukety do velikosti 25 cm. Jsou křehké
a nemusí se loupat, ani zbavovat semínek.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Ingredience

  • Knedlíky

  • Zelí

  • A navíc

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme. Prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou, přidáme vejce a olej a zpracujeme těsto. Hezky svižně, protože i když se do bramborového těsta nepřidá sůl, rychle povoluje. Musí to jít zkrátka ráz na ráz. Z těsta vyválíme 2 válečky, ty pak ještě rozkrájíme na špalíky a každý z nich rozplácneme na placičku. Těsto si podsypáváme hrubou moukou.

2
Hotovo

Moravskou krkovici jsem koupila na doporučení zkušené řeznice, protože se nemusí předem vařit a je šťavnatá. Rozkrájíme na kousíčky, které tak jak jsou vrstvíme na placičky a koulíme knedlíky. Uvaříme v osolené vodě 10 minut.

3
Hotovo

Připravíme zelí. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní nahrubo nastrouhanou cuketu. Osolíme, okmínujeme a přidáme i sterilované zelí. Společně chvíli podusíme. Pokud má zelí výraznou chuť, už nebude třeba dochucovat, ale dle vlastní chuti můžeme dodat cukr, sůl a ocet. Cuketové zelí můžeme připravit i čistě jen z cuket, pak je ovšem důkladné ochucení podmínkou.

4
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kostičky a dozlatova orestujeme na oleji. Orestovanou cibulí zdobíme porce na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Maková bublanina se švestkami
další
Slaný koláč s listy z červené řepy
předchozí
Maková bublanina se švestkami
další
Slaný koláč s listy z červené řepy

Přidejte svůj komentář