0 0
Plněné masové kapsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Masová směs
2 kg mleté vepřové maso
2 lžíce rýžová mouka příp. hladká mouka
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
Náplň I.
4 ks rajčata
2 ks mozzarella
2 stroužky česnek
hrst čerstvá bazalka
sůl
mletý pepř
Náplň II.
100 g vcelku pancetta
80 g čedar
80 g sušená rajčata
Náplň III.
200 g červená cibule
80 g modrý plísňový sýr
50 g máslo
30 g vlašské ořechy
4 větvičky tymián
2 lžíce balzamiko krém černý
2 lžičky třtinový cukr
1 lžíce olej
chilli paprička
sůl
mletý pepř
Salát
1 ks ledový salát
2 ks rajčata
1 ks červená paprika
1 ks salátová okurka
mungo klíčky
čočkové klíčky
z 1 ks citrónová šťáva
1/2 dl olivový olej
2 lžičky třtinový cukr
1 lžička dijonská hořčice
špetka sůl

Plněné masové kapsy

Trendy:
  • Masožrout

Rajčata byla před pár sty let zapovězena pro děti a mladistvé.
Věřilo se totiž, že mají erotické účinky.

  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Masová směs

  • Náplň I.

  • Náplň II.

  • Náplň III.

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, vejcem a moukou. Připravíme si náplně.

2
Hotovo

I. Rajčata nařízeneme a spaříme vroucí vodou. Oloupeme slupku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme nadrobno nakrájenou mozzarellu, posekanou bazalku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.

3
Hotovo

II. Pancettu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi chviličku opečeme. Nasypeme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a drobně pokrájená sušená rajčata.

4
Hotovo

III. Cibuli rozkrájíme na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo s kapkou oleje. Přisypeme cibuli a restujeme. Přihodíme větvičky tymiánu a cukr. Za častého míchání necháme zkaramelizovat. Nakonec ochutíme solí, pepřem a balzamikem. Ořechy nasekáme, sýr nastrouháme a chilli nakrájíme na kousíčky. Vše smícháme se zkaramelizovanou cibulí. Odstraníme větvičky tymiánu.

5
Hotovo

Na desku kuchyňské linky roztáhneme kus fresh fólie. Velkou lžící nabereme část masové směsi a ukoulíme z ní kuličku velikosti blumy. Položíme na fresh fólii, dlaní rozplácneme, přikryjeme mikroténovým sáčkem a rozválíme válečkem na placku. Na jednu stranu placičky navrstvíme libovolnou náplň, pomocí mikrótenu přehrneme druhou částí placičky, upěchujeme okraje a můžeme ještě začistit tím, že pomocí vykrajovátka nebo hrnku vykrojíme. Vznikne nám tak úhledná taštička.

6
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj vyskládáme hotové taštičky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 25 minut.

7
Hotovo

Z tohoto množství vyšly 3 plechy, od každé náplně jeden.

8
Hotovo

Zeleninu omyjeme, salát natrháme na kousky, ostatní nakrájíme. Připravíme zálivku. Vidličkou našleháme citrónovou šťávu s olejem, hořčicí, solí a cukrem. Zeleninu přelijeme, promícháme a posypeme klíčky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Minestrone s bílými fazolemi
další
Pečená krkovice s máslovými brambory
předchozí
Minestrone s bílými fazolemi
další
Pečená krkovice s máslovými brambory

Přidejte svůj komentář