0 0
Plněné smažené žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g žampióny menší
100 g čedar
1 ks vejce
1 dl mléko
1/2 lžičky sůl
hladká mouka
strouhanka
řepkový olej
Salát
10 ks cherry rajčátka
ledový salát
z 1/2 citrónová šťáva
olivový olej
sůl
cukr

Plněné smažené žampióny

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Syrové žampiony obsahují látku agaritin, která není úplně cool. Dobrá zpráva je, že se vařením vytrácí. Takže na žampióny jedině
s vařečkou :P

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme ubrouskem a kroutivým pohybem jim odstraníme nožičky (pokud jsou hezky bílé a pevné, schováme si je na další recept). Sýr rozkrájíme na kostičky, které se velikostí vejdou do kloboučku. Kloboučky sýrem naplníme.

2
Hotovo

Připravíme si trojobal: vejce rozkvedlané s mlékem a solí, hladkou mouku a strouhanku, každé do jedné misky. Naplněné žampiony obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vajíčku a poté ještě ve strouhance. Aby nám sýr nevytekl, krok číslo 2, to znamená vajíčko a krok číslo 3, strouhanku ještě zopakujeme. Hlavičky ve dlaních navíc upěchujeme, aby k nim strouhanka hezky přilnula. V menším kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje, aby v něm hlavičky plavaly a postupně je smažíme. Vkládáme sýrem dolů a když odspodu zezlátnout, otočíme je. Hotové pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

3
Hotovo

Podáváme se zeleninovým salátem. Např. z ledového salátu a cherry rajčátek, se zálivkou vyšlehanou z citrónu, olivového oleje, cukru a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánový chlebíček bez cukru
další
Pikantní směs na topinky
předchozí
Banánový chlebíček bez cukru
další
Pikantní směs na topinky

Přidejte svůj komentář