Ingredience
- 500 g žampiónymenší
- 100 g čedar
- 1 ks vejce
- 1 dl mléko
- 1/2 lžičky sůl
- hladká mouka
- strouhanka
- řepkový olej
Salát
- 10 ks cherry rajčátka
- ledový salát
- z 1/2 citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl
- cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme ubrouskem a kroutivým pohybem jim odstraníme nožičky (pokud jsou hezky bílé a pevné, schováme si je na další recept). Sýr rozkrájíme na kostičky, které se velikostí vejdou do kloboučku. Kloboučky sýrem naplníme. |
2 Hotovo | Připravíme si trojobal: vejce rozkvedlané s mlékem a solí, hladkou mouku a strouhanku, každé do jedné misky. Naplněné žampiony obalujeme nejdřív v mouce, pak ve vajíčku a poté ještě ve strouhance. Aby nám sýr nevytekl, krok číslo 2, to znamená vajíčko a krok číslo 3, strouhanku ještě zopakujeme. Hlavičky ve dlaních navíc upěchujeme, aby k nim strouhanka hezky přilnula. V menším kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje, aby v něm hlavičky plavaly a postupně je smažíme. Vkládáme sýrem dolů a když odspodu zezlátnout, otočíme je. Hotové pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. |
3 Hotovo | Podáváme se zeleninovým salátem. Např. z ledového salátu a cherry rajčátek, se zálivkou vyšlehanou z citrónu, olivového oleje, cukru a soli. |