Ingredience
- 300 ml podmáslí
- 150 g polohrubá mouka
- 130 g špaldová mouka
- 100 g máslo
- 80 g třtinový cukr
- 50 g brusinky
- 2 vejce
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 jablko
- vanilka
- 1 špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolku rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V kuchyňském robotu ušleháme do pěny vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou. V misce smícháme obě mouky s práškem do pečiva a odměříme si podmáslí. Do našlehaných vajec střídavě postupně a opatrně stěrkou vmícháme mouku, máslo a podmáslí. Do nadýchané hladké směsi přidáme pokrájené jablíčko a sušené brusinky. Ještě zlehka promísíme. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy vylijeme těsto a rozvrstvíme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 50 minut. |