0 0
Podmáslový chlebíček s jablkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 ml podmáslí
150 g polohrubá mouka
130 g špaldová mouka
100 g máslo
80 g třtinový cukr
50 g brusinky
2 vejce
2 lžičky prášek do pečiva
1 jablko
vanilka
1 špetka sůl

Podmáslový chlebíček s jablkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Podmáslí je významným zdrojem vápníku.

  • 65 min
  • Porcí: 16
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolku rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V kuchyňském robotu ušleháme do pěny vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou. V misce smícháme obě mouky s práškem do pečiva a odměříme si podmáslí. Do našlehaných vajec střídavě postupně a opatrně stěrkou vmícháme mouku, máslo a podmáslí. Do nadýchané hladké směsi přidáme pokrájené jablíčko a sušené brusinky. Ještě zlehka promísíme.

2
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Do připravené formy vylijeme těsto a rozvrstvíme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 50 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quiche s kadeřávkem
další
Kadeřávkové karbanátky
předchozí
Quiche s kadeřávkem
další
Kadeřávkové karbanátky

Přidejte svůj komentář