Ingredience
Těsto
- 200 g polohrubá mouka
- 180 g podmáslí
- 100 g cukr krupice
- 80 g olej
- 6 g prášek do pečiva
- 2 vejce
- vanilka
- špetka sůl
Drobenka
- 60 g polohrubá mouka
- 30 g cukr krupice
- 30 g máslo
Ovocná složka
- 5 stonků rebarbora
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Připravíme si drobenku z mouky, másla a cukru. Omyjeme a oloupeme rebarboru a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. |
2 Hotovo | Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a špetkou soli. Přilijeme olej a podmáslí, metličkou promícháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promísíme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazanou máslem a vysypanou polohrubou moukou. |
3 Hotovo | Povrch koláče hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme dozlatava, cca 45-50 minut. |