Ingredience
- 150 g pohanka kroupy
- 150 g slzovka
- 30 g jemné ovesné vločky
- 3 stroužky česnek
- 2 vejce
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce kremžská hořčice
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička drcený kmín
- 1 lžička sušený zázvor
- kousek mořská řasa Wakame
- sůl
- olej
Postup přípravy
Receptem na tento nákyp jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.
Tento nákyp skvěle chutnal se salátem z kysaného zelí s jablky a ořechy.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Slzovku propláchneme a namočíme s řasou Wakame na hodinu do studené vody, Pak osolíme a dáme ve stejné vodě vařit spolu s oškrábanou mrkví. Pohanku propláchneme také studenou vodou, zalijeme vodou horkou, osolíme a rovněž uvaříme doměkka. Obojí bude trvat přibližně půl hodiny. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme olej tak, aby sotva pokryl dno a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Chviličku v cibuli necháme rozvonět kmín a zázvor. Pak do ní přidáme slitou pohanku a slzovku, a také vločky. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a řasu posekáme nadrobno (případně odstraníme). Ochutíme hořčicí, sojovkou a majoránkou. Promícháme a dle chuti doladíme solí, případně sojovkou. Nakonec vmícháme vejce. |
3 Hotovo | Zapékací misku vytřeme olejem a směs do ní přendáme. Povrch uhladíme. |