0 0
Pohankový nákyp se slzovkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g pohanka kroupy
150 g slzovka
30 g jemné ovesné vločky
3 stroužky česnek
2 vejce
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce kremžská hořčice
1 cibule
1 mrkev
1 lžíce majoránka
1 lžička drcený kmín
1 lžička sušený zázvor
kousek mořská řasa Wakame
sůl
olej

Pohankový nákyp se slzovkou

Trendy:
  • Vegetariánské

Slzovka má silné detoxikační účinky.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Receptem na tento nákyp jsem přispěla do on-line vydání Bylinkového magazínu.

Tento nákyp skvěle chutnal se salátem z kysaného zelí s jablky a ořechy.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Slzovku propláchneme a namočíme s řasou Wakame na hodinu do studené vody, Pak osolíme a dáme ve stejné vodě vařit spolu s oškrábanou mrkví. Pohanku propláchneme také studenou vodou, zalijeme vodou horkou, osolíme a rovněž uvaříme doměkka. Obojí bude trvat přibližně půl hodiny.

2
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme olej tak, aby sotva pokryl dno a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Chviličku v cibuli necháme rozvonět kmín a zázvor. Pak do ní přidáme slitou pohanku a slzovku, a také vločky. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a řasu posekáme nadrobno (případně odstraníme). Ochutíme hořčicí, sojovkou a majoránkou. Promícháme a dle chuti doladíme solí, případně sojovkou. Nakonec vmícháme vejce.

3
Hotovo

Zapékací misku vytřeme olejem a směs do ní přendáme. Povrch uhladíme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy
další
Pomazánka z červené řepy a křenu
předchozí
Salát z kysaného zelí s jablky a ořechy
další
Pomazánka z červené řepy a křenu

Přidejte svůj komentář