Ingredience
- 300 g bílé fazole
- 4 kuličky nové koření
- 3 snítky tymián+ na ozdobení
- 2 ks bobkový list
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- 1 ks brambory
- 1 ks mrkev+ na ozdobení
- 1 lžíce umeocetnapř. ořechový
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazole opláchneme a den předem namočíme do chladné vody. Druhý den vodu slijeme, doplníme vodou čerstvou, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme doměkka. |
2 Hotovo | Mezitím v jiném kastrolu na troše oleje zesklovatíme cibuli, přidáme oloupaný a pokrájený brambor a chvíli restujeme. Zalijeme troškou vody a pod pokličkou brambory dusíme doměkka. Ještě v dalším kastrolku orestujeme na kapce oleje na kolečka nakrájenou mrkev. |
3 Hotovo | Do hotových brambor přidáme polovinu vařených fazolí i s fazolovým vývarem (koření vylovíme a vyhodíme) a rozmixujeme ponorným mixérem. Do krémového základu vsypeme zbytek fazolí, přidáme bujonové kostky, tymián, pepř a pár minut povaříme. Nakonec dochutíme umeoctem. Na talířích ozdobíme orestovanou mrkví. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |