0 0
Polévka z bílých fazolí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g bílé fazole
4 kuličky nové koření
3 snítky tymián + na ozdobení
2 ks bobkový list
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 ks brambory
1 ks mrkev + na ozdobení
1 lžíce umeocet např. ořechový
mletý pepř
olej

Polévka z bílých fazolí

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kdo baští fazole, má zdravější srdíčko :)

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole opláchneme a den předem namočíme do chladné vody. Druhý den vodu slijeme, doplníme vodou čerstvou, přidáme nové koření a bobkový list a vaříme doměkka.

2
Hotovo

Mezitím v jiném kastrolu na troše oleje zesklovatíme cibuli, přidáme oloupaný a pokrájený brambor a chvíli restujeme. Zalijeme troškou vody a pod pokličkou brambory dusíme doměkka. Ještě v dalším kastrolku orestujeme na kapce oleje na kolečka nakrájenou mrkev.

3
Hotovo

Do hotových brambor přidáme polovinu vařených fazolí i s fazolovým vývarem (koření vylovíme a vyhodíme) a rozmixujeme ponorným mixérem. Do krémového základu vsypeme zbytek fazolí, přidáme bujonové kostky, tymián, pepř a pár minut povaříme. Nakonec dochutíme umeoctem. Na talířích ozdobíme orestovanou mrkví.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vege burgry
další
Asijský okurkový salát
předchozí
Vege burgry
další
Asijský okurkový salát

Přidejte svůj komentář