0 0
Polévka z červené čočky a rajčat

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g rajčata v konzervě
150 g červená čočka
1 malá mrkev
1 řapík řapíkatý celer
1 cibule
1 stroužek česnek
1 kostka zeleninový bio bujón
čerstvý tymián
sůl
olivový olej
A ještě
slunečnicová semínka

Polévka z červené čočky a rajčat

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Červená čočka má samá pozitiva. Je výživná, lehce stravitelná, zdravá a zasytí na dlouhou dobu.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v kastrolu na troše oleje. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Řapík celeru nakrájíme na kousky (předem můžeme stáhnout tuhé "vlásky". Obojí vhodíme na cibuli a ještě chvilku restujeme. Přidáme propláchnutou čočku, odraný tymián, bujón, zalijeme litrem a čtvrt vody, přidáme rajčata a 15 minut povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem a dosolíme dle chuti.

2
Hotovo

Slunečnicová semínka opražíme nasucho ma pánvičce a použijeme ke zdobení na talíři.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí plátek s fazolkami a rajčaty
další
Makový cheesecake s ovocem
předchozí
Krůtí plátek s fazolkami a rajčaty
další
Makový cheesecake s ovocem

Přidejte svůj komentář