Ingredience
- 250 g rajčata v konzervě
- 150 g červená čočka
- 1 malá mrkev
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- čerstvý tymián
- sůl
- olivový olej
A ještě
- slunečnicová semínka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v kastrolu na troše oleje. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Řapík celeru nakrájíme na kousky (předem můžeme stáhnout tuhé "vlásky". Obojí vhodíme na cibuli a ještě chvilku restujeme. Přidáme propláchnutou čočku, odraný tymián, bujón, zalijeme litrem a čtvrt vody, přidáme rajčata a 15 minut povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem a dosolíme dle chuti. |
2 Hotovo | Slunečnicová semínka opražíme nasucho ma pánvičce a použijeme ke zdobení na talíři. |