Ingredience
- 150 g červená čočka
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebé zeleninový vývar
- 1 dl bílé víno
- 1 mrkev
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 0,3 lžičky oregano
- dle chuti chilli koření
- olivový olej
A ještě
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme posekanou cibuli s plátky česneku. Když zesklovatí, přisypeme na kousky nakrájený celer a dále restujeme. Asi po 3 minutách dodáme i mrkev a po dalších 2 minutách také propláchnutou čočku. Okořeníme chilli kořením a oreganem a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme bílé víno a necháme vydusit. Mezitím v 9 dl svaříme zeleninové bujóny a přilijeme k čočce. Povaříme 10 - 12 minut. Po této době by měla být čočka už měkká. Na talířích polévku ozdobíme petrželkou. |